Zdravstvo po mojoj mjeri

Naš trogodišnji projekt „Zdravstvo po mojoj mjeri“ u drugoj je godini provedbe te aktivno nastavljamo sa ciljem da zdravstveni sustav RH učinimo pristupačnijim za gluhoslijepe osobe, kako bi ostvarile svoja prava kao i svi drugi pacijenti i dobili valjanu i kvalitetnu zdravstvenu skrb!

Prošle smo godine predstavili inovaciju – zdravstvene putovnice za gluhoslijepe osobe te pripadajuće pakete za pristupačniju komunikaciju sa zdravstvenim djelatnicima koji sadrže mapu sa blokovima i flomasterima.

Podjelu zdravstvenih putovnica započeli smo u našoj lokalnoj udruzi u Varaždinu! Članovima Udruge podijelili smo njihove putovnice i odradili kratku edukaciju, a potom se ugodno podružili!

Iskoristili smo ovaj posjet i kako bismo podijelili edukacijske pakete koji sadrže kartice s dvoručnom abecedom, simulator oštećenja vida te brošure o pristupu gluhoslijepim osobama. Spomenuti materijali koristit će se u edukativne svrhe prilikom različitih radionica i predavanja organiziranih sa ciljem osvještavanja o gluhosljepoći i gluhoslijepim osobama.

*Projekt "Zdravstvo po mojoj mjeri" financiran je sredstvima Ministarstva zdravstva

*Projekt "Međuregionalni mobilni tim za gluhoslijepe osobe" financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

#SavezDodir #ZdravstvoPoMojojMjeri #ZdravstvoZaSve #KreniZdravo #GluhoslijepeOsobe #Gluhosljepoća #OSI #pristupačnost #prilagodba

Više o događaju na FB linku (kliknite):